Steelcraft 26'' Day Cruiser

Categorie: Boten
Prijs: € 37.500

Barn find. Schitterende Amerikaanse klassieker; Steelcraft 26'' Day Cruiser. Bouwjaar 1946. Unieke boot, niet alleen in Europa maar wereldwijd. Steelcraft was de enige scheepsbouwer in Amerika die gedurende WOII stalen rompen mocht bouwen.

Momenteel wordt dit schitterende schip volledig gerestaureerd. De romp is gezandstraald en volgens de straler is dit de beste romp die hij in zijn 25-jarige loopbaan als straler is tegengekomen. Geen spatje roest, nergens een zwakke plek of een buts. Hij kon niet geloven dat deze romp inmiddels ruim 70 jaar oud is.

De originele (6 cilinder benzine)motor is vervangen door een moderne 200pk sterke Yanmar diesel.

Foto's 1 tm 11 zijn recente foto's van tijdens de restauratie, foto 12 is hoe ze er een aantal maanden geleden uit zag en foto's 13 en 14 zijn afbeeldingen uit de originele brochure, dus hoe ze weer kan worden (al opteren wij voor een cabrio versie, zonder vast dak). Foto's 15 & 16 zijn meest recent en geven een beeld van de huidige status van de restauratie.

Het huidige plan is om klassieke looks te combineren met moderne techniek, maar logischerwijs heeft de nieuwe eigenaar volledig zeggenschap over de volgende stappen van de restauratie. Prijs is obv van huidige staat.

Vanzelfsprekend is ze live te bewonderen bij de restaurateur in Alphen a/d Rijn

Bouwjaar 1946
Kleur wit
Brandstof benzine
Conditie Restauratie object
Beschikbaar Beschikbaar
Code 150119
Materiaal Staal
Afmetingen 8,00 x 2,80
Motor Chrysler 6 cilinder
Ligplaats Komt medio november binnen in Warmond
Besturing Stuurwiel
Vraag over dit artikel